Fabriksbrand i Pauliström

Räddningstjänsten fick bekämpa en brand i en maskin på Metsä Tissue i Pauliström på söndagsmorgonen men kraftig rökutveckling som följd.

Branden startade vid 07-tiden på söndagsmorgonen i pappersfabriken som ligger i Vetlanda kommun och räddningstjänsten på plats uppgav till P4 Jönköping på söndagsmorgonen att det är kraftig rökutveckling. Först vid niotiden var situationen under kontroll.

- När vi kommer dit så är det kraftig rökutveckling i en produktionslokal. Man har hittat orsaken och sprinklern har slagit ned branden men vi har fortfarande rökutveckling i lokalerna. Det har inte gått in i byggnaden, berättade räddningstjänstens inre befäl Tommy Fors vid åttatiden på morgonen.

Branden började i en maskin i produktionslokalen och under förmiddagen fick räddningstjänsten arbeta med att vädra ut lokalerna och kontakta saneringsfirma för att ta hand om allt vatten från släckningen.

Styrkor från Mariannelund, Kvillsfors och Vetlanda var på plats.

Det finns inga rapporter om några personskador.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".