Jessica Fivelstedt, Kalmarsund, Februari 2014
Arkivbild: Jessica Fivelstedt, Kalmarsund, Februari 2014. Foto: Viktor Lovén / Sveriges Radio

Dålig start sänkte Kalmarsunds damer mot Göteborg

Hör Kalmarsunds Jessica Fivelstedt och Nils-Petter Hjelm efter matchen
3:48 min

Kalmarsund släppte in tre mål på matchens första tio minuter. Det skulle visa sig vara ödesdigert. Göteborg försvarade sig bra och vann till slut matchen med 5–3. Det innebär att Kalmarsund är utanför kvalspel just nu. 

Det dröjde sex minuter innan Göteborg tog ledningen. Två minuter senare utökade Göteborg till 0–2 och i den tionde minuten var det 0–3. 

– Försvarsspelet i första perioden är ju.. Ja, jag vet inte. Vi förlorar ju matchen där. Känns inte som vi var med alls. Dom fick stå i vårat slott och dribbla och ta sina egna returer. Det är för dåligt, säger Kalmarsunds Jessica Fivelstedt. 

Kalmarsund reducerade efter 14 minuter genom Emma Andersson, men Göteborg var snabba på att svara och satte 4–1 bara minuten senare. 

Ner på tredjeplats i tabellen

Matchen slutade 5–3 till Göteborg. 

– Förlora en match är ju alltid tungt och jobbigt. Göteborg är ett bra lag. Dom är starka defensivt och hittar man inte förbi det är det svårt att vinna. Släpper man dessutom in fem mål är det näst intill omöjligt att vinna mot dom, säger Kalmarsunds tränare Nils-Petter Hjelm. 

Förlusten innebär att Kalmarsund passeras i tabellen av Fröjereds IF, som igår besegrade Kungälv med 4–1. 

– Gör vi det vi ska så kommer vi ta tillbaka en av dom två kvalplatserna. Så att vi ska spela alla matcher innan vi kan summera tabellen. Vi har stora chanser att ta en av dom två platserna, säger Nils-Petter Hjelm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".