Bandyspelare på is. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Arkivfoto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio

Första poängtappet för säsongen för Tjust Bandy

Thomas Fransson: "Smittar värre än vinterkräksjukan"
3:47 min

Tjust Bandy hade inför matchen mot Åby/Tjureda vunnit seriens fem första matcher. Men trots att man ledde med 3–0 efter åtta minuter slutade matchen 5–5 och första poängtappet för säsongen var ett faktum.  

Efter 3–0 på strax över åtta minuter räknade nog de flesta i publiken med att Tjust skulle ta sin sjätte raka seger på lika många matcher i mötet mot Åby/Tjureda. Men sedan vaknade gästerna till liv. 

– Vi började fantastiskt bra i dag. Någonstans på vägen kom Åby/Tjureda in i matchen och fick väldigt mycket energi. Vi var inte alls att känna igen i dag. Jag har inte kommit på vad det beror på. Men vi ska vara glada att vi fick med oss en poäng, säger Tjust tränare Thomas Fransson.

Matchen slutade 5–5 efter att Åby/Tjureda kvitterat i den 78 minuten. 

Är det risk att ni blivit övermodiga efter fem raka segrar?

– Det kan ju vara så. Att det är en kombination med att vi får ledningen väldigt enkelt. Att man tänker att det ordnar sig. Och det är en av dom farligaste sjukdomarna som finns. För den smittar värre än vinterkräksjukan, säger Thomas Fransson och fortsätter:

– Om någon börjar tro att det ordnar sig så har hela laget smittats på kort tid. Och inte tar det extra skäret för att göra en brytning eller vad det nu kan vara. Tänker man att det fixar sig så är man illa ute, säger Thomas Fransson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".