Hus i Västervik. Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio
Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio

Man häktad för knivmord

Identifierades av vittnen
1:22 min

Den 24-årige man som misstänktes för att ha mördat en 35-åring i Västervik natten till i fredags har häktats.

– Det uppstår ett bråk ute på öppen gata, möjligtvis utanför en adress där det har börjat. Minst två personer kommer i bråk och det slutar med att den ene knivhugger den andre till döds, säger Ulf Karlsson.

Den misstänkte 24-åringen sprang sedan från platsen men han hade identifieras av vittnen och kunde gripas dagen efter. Han häktades misstänkt för mord i helgen. Vad som ligger bakom mordet ska nu utredas av polisen, men klart är att båda männen var kända av polisen sedan tidigare.

Mannen som mördades har varit misstänkt för flera allvarliga brott.

Den misstänkte 24-årigen är inte alls lika kriminellt belastad. Han åtalades för två år sedan för att att ha misshandlat en annan man på en krog i Västervik, något som han friades från. Däremot dömdes han för rattfylleri och två fall av ringa narkotikabrott - där han har använt cannabis.

– Visst man kanske kände till vem det var, säger Ulf Karlsson men säger att den nu mordmisstänkte långt ifrån hörde till någon av de tungt kriminellt belastade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".