21-åring åtalas för flera fall av misshandel i Kalmar

Sparkade och slog på en man som låg på marken
0:48 min

En 21-årig man, som är dansk medborgare men bosatt i Oslo, har åtalats vid Kalmar tingsrätt. Han är bland annat misstänkt för flera fall av misshandel varav ett par som bedöms som grova.

De flesta fallen inträffade i Kalmar förra vintern och våren.

En dag i slutet av mars i våras ska han ha slagit och sparkat flera andra män på olika platser i centrala Kalmar. I ett av fallen låg mannen som blev slagen på marken och han fick bland annat tandskador och en fraktur på överkäken och blödningar i ansiktet av misshandeln.

21-åringen har inte varit ensam gärningsman i alla fallen. Ett av åtalen omfattar ytterligare två män, 21 och 24 år gamla. I januari förra vintern ska de tre tillsammans ha slagit ner en fjärde man på Vallen vid Stationsgatan i Kalmar.

Den mannen fick också skelettskador, blödningar och svullnader i ansiktet.

21-åringen åtalas för ytterligare misshandelsfall i Kalmar förra våren och dessutom ett fall i Marstrand i somras.

Han har varit anhållen i sin frånvaro sedan den 4 april och häktades i sin frånvaro den 11 september. Han greps i Norge den 3 december och sitter nu häktad här i Sverige sedan den 8 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".