Biskopen läser julevangeliet på internet

För den som inte kommer till kyrkan i jul finns det en film på internet där biskopen i Växjö stift, Jan-Olof Johansson, läser julevangeliet. Den ligger på stiftets hemsida.

I många hem är det en tradition att läsa julevangeliet (Lukasevangeliet kapitel 2, verserna 1-20) på julafton. Det läses också i alla kyrkor under julafton och på juldagen. Julevangeliet är den glada berättelsen om hur Gud blev människa då ett barn föddes i ett stall i Betlehem för lite mer än 2 000 år sedan. Det är också härifrån som biskop Jan-Olof Johansson har hämtat sitt valspråk, "Glädje för hela folket", vilket var ängelns ord till herdarna utanför Betlehem den natt då Jesus föddes.

-- Julevangeliet är berättelsen om det som är centrum i kristen tro, att Gud blev människa och är en av oss. Han både utmanar oss och bjuder oss att leva ett liv med gränsöverskridande möjligheter, öppna gränser och riva murar för kärleks skull, säger biskop Jan-Olof Johansson i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".