Kollage. Foto: Sveriges Radio
Foto: Sveriges Radio

P4 Kalmars lokala årskrönika 2014

Lyssna på årskrönikan 2014 (utan musik)
68 min

Svensktoppen Nästa-succé, uppmärksammade rättsfall, tränarbyten, valrörelser och galna älgar. P4 Kalmar sammanfattar de lokala händelserna från tjugohundrafjorton.

Mellan 5 000 och 6 000 nyheter har skannats igenom för att hitta de mest minnesvärda händelserna från året som har gått.

– Det är både glada och sorgliga nyheter, berättar P4 Kalmars Nick Näslund som suttit instängd i radions lokala arkiv den senaste tiden.

– Det som slår mig är hur mycket som faktiskt inträffar under ett år i ett glesbygdslän med 200 000 invånare. Det är otroligt många dramatiska nyheter och glädjande händelser som sker.

Vilka är dina starkaste intryck?

– Jag minns förstås de uppmärksammade rättsfallen men också musikåret 2014 med Kalle Johanssons vinst i Svensktoppen Nästa och Mollie Lindéns framgångar i Idol. Världens barn-loppet var också ett starkt minne, med så många glada människor som rest från hela Kalmar län.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".