Mats Lindqvist Billmark. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Mats Lindqvist. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Bok om att leva i nuet gör succé på nätet

Mats Billmark Lindqvist berättar om boken Att leva i nuet
7:00 min

Att leva i nuet. Det är rubriken på Kalmarföreläsaren Mats Lindqvist Billmarks och Susan Billmarks bok, föreläsning och en Facebooksida som rusat och blivit oerhört populär på kort tid. 

– Det är fantastiskt kul, säger Mats Billmark Lindqvist som konstaterar att ryktet bok boken exploderat i sociala medier och boken har också seglat upp på topplistor hos bokförsäljare på nätet.

– Jag tror också att det här ligger i tiden – att försöka leva närvarande i nuet. Från att ha varit flummigt är det nästan status att säga att man lever i nuet.

Hur bär man sig åt för att leva i nuet?

– Nyckeln är att försöka stanna upp och vara närvarande i det man gör. Någon expert har räknat ut att vi tänker ungefär 60 000 tankar per dygn. När man hänger på de tankarna så är man hela tiden någon annanstans. Det man ska försöka göra är att stanna upp, andas och njuta av det som är här och nu. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".