Foto:  Mats Andersson, meteorolog på SMHI och Rebecka Gyllin, programledare för Solklart. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio
Mats Andersson, meteorolog på SMHI svarar på dina frågor i direktsändning och Rebecka Gyllin är programledare för Solklart. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio

Ring till Solklart – meteorologens svar på allt mellan himmel och jord

Meteorologen Mats Andersson på SMHI svarar på dina frågor om väder mellan klockan 12:00. Ring på telefonnumret är 099-11080.

Den erfarne meteorologen Mats Andersson på SMHI har i många år delat med sig av sin kunskap på både Sveriges Radio och SVT och i dag besvarar han dina frågor i det direktsända programmet.

– Det är med skräckblandad förtjusning jag kastar mig ut i en timmes direktsändning , men jag ska göra mitt bästa för att ge bra svar på lyssnarnas frågor, säger Mats Andersson som sänder programmet tillsammans med Rebecka Gyllin som är programledare.

Programmet direktsänds mellan klockan 12.03 och 13.00 på nyårsdagen.

Programmet återkommer till påsk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".