Svante Samuelsson och Rasmus Elm. Montage. Foto: Tobias Sandblad och Magnus Ekeros/Sveriges Radio.
Svante Samuelsson och Rasmus Elm. Montage. Foto: Tobias Sandblad och Magnus Ekeros/Sveriges Radio.

Samuelsson om tankarna kring Rasmus Elm

Klubbchefen svarar om Elms framtid i KFF
7:44 min

På kort sikt är det inte aktuellt med alla tre Elm-bröderna tillbaka i Kalmar FF. Det säger klubbchef Svante Samuelsson, som också hoppas att bröderna återvänder till laget någon gång.

I lördags blev det klart att Rasmus Elm är utan kontrakt. Han lämnar CSKA Moskva och flyttar hem till Kalmar igen. Här ska han ge sig själv en nystart, och det tänder förhoppningar hos Kalmar FF-fansen.

Först och främst ska Rasmus Elm bli kvitt sina långvariga och svåra magproblem. Rasmus Elm har inte spelat fotboll sedan i maj förra året.

Nu fylls sociala medier av spekulationer och förhoppningar om att Elm ska ta på sig den rödvita Kalmar FF-tröjan.

– Han har varit borta ganska länge och det kommer att vara en ganska lång resa för honom att bli helt frisk, säger Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson.

– Jag sprang faktiskt på honom i dag på stan. Jag tror att det känns skönt för honom att han är klar med Ryssland nu och kan ge sig själv en nystart.

Ni har börjat tänka tanken att det hade varit bra att få tillbaka honom i Kalmar FF?

– Ja, det har varit vår tanke ända sedan han lämnade, att få honom tillbaka.

Vad skulle det betyda att få alla tre Elm-bröderna att spela i laget?

– Det hade varit oerhört roligt. Det är tre väldigt bra fotbollsspelare och hade gett en bra signaleffekt att få hem de tre igen, naturligtvis.

Rasmus Elm är nu välkommen att träna hos Kalmar FF.

– I detta skedet är det nog mest att ta hand om en gammal polare. Självklart ska han vara hos oss och träna när han är i Kalmar och om han vill göra det, men att skriva kontrakt med honom är något helt annat, säger Svante Samuelsson.

Ett rykte säger att en sponsor i byggbranschen skulle vara beredd att gå in med pengar för att få loss alla tre bröderna Elm till Kalmar FF. Svante Samuelsson säger sig inte känna igen någon sådan lösning:

– Jag har varit med i ganska många år och det har varit ganska många rykten som florerat. Det här är också ett rykte. Ibland undrar man var det kommer ifrån. Förr eller senare hoppas vi naturligtvis att alla tre bröderna är tillbaka i Kalmar FF, men just nu är det inget som talar för det.

Kan du avfärda det helt?

– Jag kan inte se att alla tre bröderna skulle spela till oss inom en så kort tid. Men däremot har jag en stor förhoppning att de gör det förr eller senare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".