Jubel i IKO
K Oskarshamn vann mot Björklöven. Foto: Janne Rindstig SR

IK Oskarshamn vände och vann mot Björklöven

Oscar Engsund " Lite ruffigt som vanligt mot dom här "
2:33 min

IK Oskarshamn låg under med 0-2 hemma mot Björklöven i slutet av andra perioden men vände och vann med 3-2 men matchen fick ett tråkigt efterspel.

IK Oskarshamn tog chansen att hänga på lagen kring slutspelsstrecket men var trots övertag i spel , målchanser och skott på mål illa ute mot Björklöven.

En mardrömsminut i andra perioden höll på att förstöra kvälle för oskarshamnarna. Med bara 11 sekunders mellanrum gjorde gästerna både 0-1 och 0-2.

Hemmaspelarna lät sig inte nedslås av motgången utan efter snack i timeout så ökade IKO trycket framåt. Målen uteblev fram till 17.38 då Arsi Piispanen lyckades överlista utmärkte Kevin Lindskoug. Det målet var mycket viktigt.

I sista perioden kunde Morten Poulsen kvittera och Greg Squires göra 3-2. Då återstod drygt 12 minuteratt spela men 18-årige Erik Källgren i hemmakassen stod emot. Ett rungande stolpskott var det närmaste Björklöven kom kvittering.

Segern gör att IK Oskarshamn klättrade över kvalstrecket och har bara tre poäng upp till Almtuna på sista slutspelsplats. 

Skyttekungen Greg Squires hamnade i centrum inte bara för att han gjorde mål igen utan för att han säger sig ha blivit utsatt verbalt för rasistiska påhopp i sambamd med en utvisningsituation i sista perioden.

Squires säger att uttalandena kom från såväl spelare som ledare i Björklöven men de förnerkar.

--Vi tar starkt avstånd från Björklövens agerande och det är bra att det här kommer upp till ytan. De får stå med skammen men det nöjer vi oss med säger IKO:s klubbchef Martin Svensson till Radiosporten.

Oskarshamn-Björklöven 3-2((0-0, 1-2, 2-0))

Andra perioden: 0-1 (3.38) Emil Lundberg (Stefan Öhman, Jonathan Harty), 0-2 (3.49) William Quist (Kim Karlsson), 1-2 (17.38) Arsi Piispanen (David Rodman, Morten H. Poulsen).

Tredje perioden: 2-2 (4.48) Morten H. Poulsen (David Rodman), 3-2 (7.44) Greg Squires (Marc-Anthony Zanetti).

Skott: 35-22 (13-7, 12-7, 10-8).

Utv, Oskarshamn: 4x2, 1x10. Björklöven: 7x2.

Domare: Peter Sabelström, Ekerö.

Publik: 1 873.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".