Hockeyhallen i Örebro
Spelarna på den här bilden har inget med nyheten att göra. Arkivbild: Valdemar Andersson/SR Örebro.

Rasistisk attack i hockeyallsvenskan mot spelare i IKO

"Det var inte en jättestor grej för mig men många har reagerat"
0:34 min

"Åk tillbaka till Kina" och "kinesjävel" ska spelare från Björklövens hockeylag skrikit till en spelare i Oskarshamn, IKO, under tisdagens match i hockeyallsvenskan.

Under tisdagskvällens match i hockeyallsvenskan ska Greg Squires, som spelar i Oskarshamns hockeyklubb IKO, fått rasistiska påhopp.

– Jag är medveten om att i stridens hetta säger folk vissa ord men det finns en gräns även där och det är när det handlar om någons ursprung. Det är oacceptabelt, säger Fredrik Söderström som är tränare för IKO.

"Kinesjävel"

Det var spelare i Björklöven som blivit anklagade för de rasistiska kommentarerna som ska ha skett under tisdagskvällens hockeyallsvenska match.

– Rasism är någonting som jag tycker vi borde kämpa mot. Just de här orden var inte en särskilt stor grej för mig men det är många andra som har reagerat stark på kommentarerna jag fick. Därför är jag glad att jag har fått sånt stort stöd från mina tränare och lagkamrater, säger Oskarshamnsspelaren Greg Squires till P3 Nyheter och fortsätter:

– Jag har inte fått så mycket rasistiska kommentarer på senare tid. Det var mer när jag var liten.

Internutredning

Fredric Åkerblom som är VD för Björklövens klubb säger att han inte vill prata om händelsen. Men laget skriver på deras hemsida att det ligger långt ifrån deras värdegrund och att de ska utreda händelsen internt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".