Hampus Horndahl. Foto: Privat.
Hampus Horndahl. Foto: Privat.
Sportkometpriset 2014

Hampus Horndahl en av kandidaterna till sportkometpriset

Ironman Hawaii den långsiktiga drömmen
1:44 min

Nittonåriga triathleten Hampus Horndahl som tävlar för Kalmar RC är en av kandidaterna till P4 Kalmars sportkometpris 2014.

Vid juryns sammanträde i slutet av januari får vi veta vilka två kometer som får priset.

Hampus Horndahl har verkligen utvecklats de senaste åren och Kalmarkillen har en spännande satsning framför sig. Han är en av många unga Kalmar-triathleter som kommit fram efter svallvågorna av stadens Järnmannen-tävling.

Hampus långsiktiga mål är OS 2020 och en del i satsningen är hans kombination av studier och träning på NIU (riksidrottsgymnasiet) i Motala.

Meriter: 3:a JSM Sprint, 1:a Kalmar Mini Tri Junior, 1:a Tjörn Triathlon Junior, 1:a Uppsala Triathlon Junior, 2:a Hallstahammar Triathlon Junior, 2:a JSM Duathlon och debut  vid Europa Cupen. 

Har du förslag på kandidater till P4 Kalmars sportkometpris? Skicka då e-post till sport.kalmar@sverigesradio.se 

Fakta: P4 Kalmars Sportkometpris

Priset är en årlig utmärkelse som ges till en tjej och en kille som under året som gått fått ett avsevärt lyft i karriären, resultatmässigt eller genom mästerskapsmedaljer/framgångar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".