Snöoväder vid vattnet. Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio
Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio

Stormen Egon gjorde tusentals strömlösa

Stormen Egon drog in över Sydsverige med full kraft med orkanvindar på västkusten. I Kalmar län fick vi stormbyar som orsakat nedfallna träd på flera håll och som mest var nära 14 000 av Eons kunder i Kalmar län utan ström.

Vid tolvtiden hade Eon cirka 8000 kunder utan ström. Även Kraftringens har ett par hundra utan ström liksom Oskarshamns energi. Alla bolag har nu montörer ute och felsöker, men det kan dröja. Kraftringen säger att man inte kan ge någon prognos förrän man fått en större överblick över läget.

Ölandsbron stängdes av sent på lördagskvällen först för större fordon och vid två-tiden på lördagsnatten blev det stopp för all trafik över bron. Nu på morgonen har man öppnat för trafik igen. 

Tågtrafiken mellan Kalmar och Linköping och Västervik och Linköping är också inställd och den beräknas inte vara igång förrän tidigast under sena söndagseftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".