Eluttag. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio.

EON: Elen kommer tillbaka under dagen

EON hårdjobbar nu för att fixa el
5:34 min

Under måndagsmorgonen var runt 2 000 hushåll i länet strömlösa efter stormen Egon. Elbolaget EON räknar med att alla deras kunder kommer få tillbaka elen under måndagen. Även Kraftringen jobbar med att hjälpa sina kunder.

– Vi satsar varenda kraft på att alla kunder ska få tillbaka sin el under dagen, säger Håkan Gunnarsson, regionchef på EON.

Är det ett löfte eller en förhoppning?

– Ta det mer som ett löfte än en förhoppning, sedan kan man ju alltid misslyckats med något som kan vara riktigt djäkligt. Men jag tror att vi ska klara av det under dagen.

Elbolaget har ställt ut informationskurer på tre ställen i Småland. På dessa platser finns personal från EON samt lite filtar och batterier. Ingen av dessa kurer står i Kalmar län.

– Det beslutet togs igår kväll efter bedömningar om hur olika ställen såg ut. Då blev bedömningarna att det blöev i Aneby, Nässjö och Tingsryd. Såhär i efterhand hade det varit bra att sätta ett i Vena.

Kan ni inte sätta upp ett sådant där nu lite snabbt då?

– Nu storsatsar vi där istället på att alla ska få tillbaka elen.

Detta var den tredje stormen i år, klarar ni fler?

– Ja det gör vi, men vi hoppas ju inte på fler. Men det här är vårt jobb. Om det har något gott med sig är det ju att vi får ett test på var det håller som sämst. Det är där vi sätter in kommande ombyggnadsarbeten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".