Ironman 2014, och fullt med folk på Stortorget.
1 av 2
Ironman 2014, och fullt med folk på Stortorget. Foto: Niklas Kaldner/Sveriges Radio
Tobias Borger. Foto: Svante Ekberg/Sveriges Radio
2 av 2
Tobias Borger är tävlingsledare för Ironman Kalmar.

Tobias Borger slutar som tävlingsledare för Ironman

Känner att han har gjort sitt
1:16 min

Ironman Kalmar får nu leta efter en ny tävlingsledare, efter att Tobias Borger nu meddelar att han lämnar sitt uppdrag som tävlingsledare för den stora tävlingen som hade premiär 2012 i Kalmar.

– Jag tycker väl att jag gjort min insats för triatlontävlingen här i Kalmar. Jag har ett vanligt ordinarie jobb och det här med triatlon är något jag ägnat mig åt helt och hållet på min fritid. Det blir lite tid man lägger och jag känner att nu får det vara nog.

Kalmar har haft en triatlontävling länge. Men den var liten om man jämför med det som hände 2012 när det första Ironman i staden avgjordes.

Innan dess hade loppet främst lockat från tävlande från Sverige och grannländerna, men i och med att den blev en del av Ironman växte tävlingen rejält.

Nu får man besökare från hela världen som ger sig i kast med en av de tuffaste tävlingsformer som finns.

Men trots att tävlingen är stor, 2014 var det 2 700 tävlande, så har Tobias Berger skött allt arbete med den på sin fritid, och väljer alltså att hoppa av nu:

– Jag känner att jag lagt väldigt mycket tid på det här. Jag är väldigt tacksam och stolt over den tid som varit och tycker att vi bevisat att Kalmar kan leverera ett evenemang som många gillar och tar till sig. Så det känns bra att sluta nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".