Daniel Strandberg. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Daniel Strandberg. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Friskis-Daniel om vikten av att ta hand om ryggen

Prioritera ryggen framför andra aktiviteter i livet
13 min

På onsdagar hör du P4 Kalmars träningskompis Daniel Strandberg från Friskis & Svettis. Denna vecka handlar det om folksjukdomen ryggont. Han pekar på vikten av att prioritera ryggen framför annat.

Lyssna på Daniels bästa tips! 

Det är ju närmast en folksjukdom att ha ont i ryggen och för de allra flesta är det något som de har valt själva(!), enligt Daniel.

Ett påstående som kan låta hårt men han säger att många har ont i ryggen eftersom man inte prioriterar att ta hand om den utan istället tittar på TV, surfar på Facebook, jobbar för mycket eller vad det nu kan vara...

På vår Facebook-sida bjuder Daniel på en instruktionsfilm i tre olika svårighetsgrader som man kan göra för att stärka upp ländryggen. 

För att hjälpa oss att komma igång och röra på oss så ger Friskis-Daniel oss varje vecka nyttiga tips på vardagsmotion. 

Daniel arbetar till vardags på Friskis & Svettis i Kalmar. Han har sadlat om från arkeolog till personlig tränare, föreläsare och gymansvarig. Daniel har varit gyminstruktör i fem år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".