David Rodman. Foto: Göran Svensson
David Rodman. Foto: Göran Svensson

David Rodman har lämnat IK Oskarshamn

Fredrik Söderström "Vi får luta oss mot andra"
4:26 min

Den slovenske landslagsmannen David Rodman har plötsligt lämnat IK Oskarshamn. Han hämtade sin utrustning under onsdagen.

– Jag kan bekräfta att han lämnat laget säger tränare Fredrik Söderström till P4 Kalmar.

Det har gått fort under dagen. När Söderström lämnade Oskarshamn för att se derbyt Vimmerby - Västervik trodde han att Rodman var kvar i truppen men under kvällen fick han nya besked av sportchef Roger Jönsson.

Att Rodman skulle lämna IKO var inte helt oväntat sett till vad han presterat under säsongen och vad som kom fram under måndagens individuella samtal med alla spelare.

– Han tyckte inte han fått tillräcklig med speltid och förtroende men det låter konstigt för Rodman och Piispanen har haft mest istid av alla forwards säger Fredrik Söderström.

David Rodman som är inne på sin tredje säsong i IK Oskarshamn tycker inte han förtjänat den kritik han fått. Han ligger tvåa i den interna poängligan men har presterat ojämnt under säsongen,

– Der är en i grunden duktig spelare men vi har inte fått ut det resultat av honom vi önskat säger Fredrik Söderström.

– I det tabelläge vi befinner oss nu måste vi ha spelare som är redo att satsa 100%.

Klubbledningen är överens med Rodman om att bryta kontraktet och han hämtade sin grejor under dagen innan han lämande Oskarshamn för ny klubb i Europa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".