Handbollsspelaren Torbjörn Jacobsson i Alstermo. Foto: Alstermo IF
Torbjörn Jacobsson värvas till Alstermo inför slutspurten av division 1. Foto: Alstermo IF

Alstermo värvar elitseriemålvakt

Alstermo spelar i handbollens tredjedivision, division 1. Trots det har klubben lyckats värva elitseriemålvakten Torbjörn Jacobsson, som tillhörde konkursklubben H43.

När H43 gick i konkurs i december stod Torbjörn Jacobsson utan kontrakt och nu har Alstermo lyckats sy ihop en lösning för att knyta honom till klubben. Enligt ett pressmeddelande görs värvningen med hjälp av lokala sponsorer.

På meritlistan står elitseriespel med H43 och Drott, där han var med och tog SM-guld, och proffsspel i Tyskland.

”Det är en fuskvärvning, så bra är han. Det borde nästan anses som ett fusk. Det kommer krävas mer av våra moståndare, men vi måste göra jobbet precis som innan. Ingenting löser sig självmant bara för man har en bra målvakt. Ska bli jäkligt kul att få med Jacobsson i laget.", kommenterar Alstermos tränare Andreas Stockenberg i pressmeddelandet.

Alstermo leder sin division 1-serie och har som mål att ta sig upp i allsvenskan. Nu bli Torbjörn Jacobsson en viktig förstärkning för att nå det målet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".