Tiggarboss dömd för hot och misshandel

Den 34-åriga man som misshandlade, hotade och rånade flera tiggare i centrala Kalmar dömdes i dag till ett års fängelse och utvisning till hemlandet Rumänien.

Mannen visade först platser i Kalmar där människorna kunde tigga, men kom sedan tillbaka och krävde dem på pengar. Han blev hotfull och kastade en konservburk i huvudet på en av dem som tiggde.

Han ska också ha sagt att han var "boss i stan".

Mannen nekade till brott och under rättegången för någon vecka sedan sa han sig vara oskyldig och menade att han bara försökte hjälpa de som tiggde.

Flera vittnen säger dock något helt annat, att mannen skulle ha försökt driva in en påhittad skuld och att han med våld drog till sig en väska från en av tiggarna.

Innan rättegången ska släktingar till mannen ha försökt förmå vittnen att ta tillbaka sina berättelser. Personer som kände mannen blev också utslängda från rättssalen, men ändå försökte komma in igen.

Mannen döms för misshandel, rån och försök till utpressning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".