marianne dahlberg
Marianne Dahlberg.

Dahlberg om simklubbens besvikelse inför stängd simhall

Ordförande i kultur- och fritidsnämnden: "Handlar om att ge möjligheter till att träna på ett annat sätt"
1:00 min

Simhallen i Kalmar ska vara stängd i minst tre veckor kring påsk. Ett chockbesked för simklubben som förlorar träningstid. Marianne Dahlberg, (s) ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Kalmar, säger att man ska se över de rutiner som finns.

I går skrev P4 Kalmar om att simhallen i Kalmar ska vara stängd i minst tre veckor kring påsk. För då ska alla bassänger torrläggas medan bassängerna repareras. För simklubben, som laddar för flera viktiga tävlingar kom beskedet som en chock.

Marianne Dahlberg, som är socialdemokratisk ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Kalmar, säger att det är viktigt att hålla en tidig kommunikation mellan parterna.

– Det jag ska göra är att titta på de rutiner som vi har tillsammans med serviceförvaltningen, när det händer sånna här saker.

– Det måste fungera när man stänger för göra sånna här akuta eller halvt akuta underhåll, så måste man ha en väldigt tidig kommunikation med föreningarna, för det handlar om att ge dem möjligheter till att träna på ett annat sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".