Västerviks jubel efter storseger mot Troja. Foto: Patrik Wirengård
Västerviksspelarna jublar med supportarna efter 6-0 mot Troja/Ljungby. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio

Västerviks IK utklassade Troja/Ljungby

Ludvig Engsund VIK "Det tog åtta minuter innan första skottet"
1:54 min

Västerviks IK krossade tabelltvåan Troja/Ljungby i dagens hemmamatch i allettan i ishockey. Slutsiffrorna blev 6-0 efter en stark hemmainsats.

Västervik startade matchen i ett ursinnigt tempo och tog ledningen redan efter 1.28 i den första perioden när Dan Pettersson elegant spelade fram Joacim Hedblad till 1-0.

Joacim Hedblad fortsatt att vara riktigt på hugget och var också inblandad i nästa mål när Jimmie Jansson stötte in 2-0 efter Hedblads förarbete. Samtidigt fick tyvärr Joacim Hedblad olyckligt kliva av efter att ha skadat foten i samband med målet.

3-0 kom efter 12.40 och gjordes av Filiph Engsund på passning från Fredrik Asplund.

Sedan var det dags för några tillresta trojasupportrar att skämma ut sig. I samband med att Troja fick möjlighet i spel i numerärt överläge dunkade en trojasupporter knytnäven så hårt mot plexiglaset vid Västerviks utvisningsbås att det gick sönder och tumult uppstod.

– Det är skandal, de borde portas både borta och hemma ett par säsonger, säger en trogen trojasupporter efter matchen som såg på håll vad som hände.

Perioden avbröts och togs upp i samband med den andra perioden och då fortsatte förnedringen för Troja. I spel 5/4 sprätte Fredrik Asplund in 4-0 tidigt i perioden innan Troja för en stund kom tillbaka lite och skapade en del mot för dagen dundersäkre Ludvig Engsund i VIK-målet.

I den tredje perioden fortsatte VIK att trumma på och Filiph Engsund fick möjlighet att göra ytterligare ett mål innan Emil Georgsson slog in matchbollen till 6-0 i slutet av matchen.

En väl genomförd match av hemmalaget och de tre poängen innebär att laget klättrar förbi Tranås i tabellen eftersom Tranås spelar sin match först i morgon.

Västerviks IK - IF Troja/Ljungby 6 - 0 (3-0, 1-0, 2-0)

Period 1: 1-0 (01:28) Joacim Hedblad (Dan Pettersson, Pierre Gustavsson), 2-0 (08:59) Jimmie Jansson (Joacim Hedblad, Nikita Kolesnikovs), 3-0 (12:40) Filiph Engsund (Fredrik Asplund) powerplay (5-4)

Skott: 6-6.

Period 2: 4-0 (00:21) Fredrik Asplund (Jens Andersson, Dan Pettersson) powerplay (5-4)

Skott: 12-18.

Period 3: 5-0 (04:13) Filiph Engsund (Sebastian Bengtsson, Linus Boström), 6-0 (17:53) Emil Georgsson (Joakim Englund, Eric Backman)

Skott: 11-5.

Totalt: 29-29

Utvisningar: Västerviks IK 4x2 min., IF Troja/Ljungby 4x2 min.

Domare: Richard Magnusson, TRANÅS

Publik: 787

Matchens lirare, Västerviks IK: Ludvig Engsund Matchens lirare, IF Troja/Ljungby: Jonathan Johnson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".