Arena Oskarshamn
Förlust för IK Oskarshamn mot Mora. Foto: Janne Rindstig

Sista perioden fällde IK Oskarshamn

Fredrik Söderström "Vi förlorade matchen i första perioden"
2:36 min

IK Oskarshamn fick inte den omstart de ville i ishockeyallsvenskan utan förlorade med 1-3 hemma mot Mora trots en briljant inledning.

Efter en turbulent vecka med krav på tränaravgång, krismöten och spelare som slutat så var det ett gäng heltända hemmaspelare från start i IK Oskarshamn.

Oskarshamn vann skotten med 17-2 i första perioden mot Mora men det räckte bara till 1-0 efter mål av Mikael Johansson efter 10.09.

– Vi gjorde en briljant förstaperiod där vi trots 17-2 i skott förlorade matchen för att vi inte fick bättre utdelning målmässigt sa tränare Fredrik Söderström efter matchen.

Efter urladdningen i första perioden kom det fina hemmaspelet av sig och Mora var minst lika bra under resten av matchen.

Gästerna var mycket nära att kvittera i slutet av andra perioden då Yan Stastny trodde han kvitterat men domarne valde att videogranska skottet som visade sig ha tagit i ribba/stolpe.

Mora skulle få utdelning i slutperioden i stället då Matt Fornataro gjorde 1-1 efter 6.42.  Med knappt 7 minuter kvar att spela släppte Gasper Kroselj ett till synes enkelt skott förbi sig till 1-2. Sista målet kom i slutsekunderna när Kroselj lämnat målet i jakt på kvittering. 

–- Släppar man bara in två mål hemma, förutom det i tom bur , så ska man vinna. Det är vår utdelning framåt och vårt spel i numerärt överläge som fördärvar för oss idag sa Fredrik Söderström.

–-Jag tar ändå med mig att det var en helt annan attityd från start idag och fortsätter vi jobba med det här så kommer resultaten gå med oss.

– På det stora hela trycker jag vi gör en bra prestation idag och tycker vi värda ett bättre öde än vad det blev sa lagkapten Daniel Ljungkvist efter matchen.

– Vår första period var vår bästa den här säsongen och nu går vi för nästa match och tre poäng där.

Oskarshamn-Mora 1-3((1-0, 0-0, 0-3))

Första perioden: 1-0 (10.09) Mikael Johansson (Greg Squires).

Tredje perioden: 1-1 (6.42) Matthew Fornataro (Johan Johnsson, Mattias Nörstebö), 1-2 (12.50) Johan Johnsson (Anders Grönlund, Matthew Fornataro), 1-3 (19.50) Brett Palin (Kevin Mitchell, Yan Stastny) spel fem mot fyra.

Skott: 31-18 (17-2, 6-8, 8-8).

Utv, Oskarshamn: 3x2. Mora: 6x2.

Domare: Filip Sandstedt, Helsingborg.

Publik: 2 018.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".