Hit, till stadshuset skickades pulverbrevet. Foto: Nick Näslund
Hit, till stadshuset skickades pulverbrevet. Foto: Nick Näslund

Fler analyser av pulverbrevet

Pulvret som i fredags kom i ett kuvert till Kalmar kommun är ofarligt för hälsan, visar Folkhälsomyndighetens analys. Polisen fick ta del av den sent på lördagseftermiddagen.

Brevet med pulver orsakade avspärrningar av vissa delar i Stadshuset. Polisens bombgrupp från Malmö kallades till Kalmar, för att säkra att det inte handlade om något explosivt

Nu ska brevet skickas vidare dels till FOA, d v s försvarets fortskningsanstalt och dels till Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) för vidare analys.

-Dels för att ta reda på vad det är för pulver och dels se om det finns några spår på brevet t ex fingeravtryck, säger Kent Andersson, inre befäl vid Kalmarpolisen till P4 Kalmar.

Vem som har skickat brevet är oklart. Ingen person är i nuläget misstänkt. En utredning om olaga hot inleddes under fredagen

Det är oklart om försändelsen har någon koppling till de många andra brev med liknande innehåll som skickats till myndigheter och företag runt om i Sverige den senaste tiden.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".