Rasmus Elm. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Rasmus Elm. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Klart: Rasmus Elm tillbaka i Kalmar FF

Klubbchefen Svante Samuelsson: Förhoppningen är att han ska spela redan i år
4:04 min

Nu är det klart att Rasmus Elm återvänder till Kalmar FF. Först och främst ska han försöka få ordning på sina magbesvär, men ambitionen är att han ska spela i allsvenskan redan i år.

Vad tycker du om att Rasmus Elm återvänder hem? Kommentera artikeln!

Beskedet om att Broakullasonen återvänder till Kalmar FF kom på tisdagseftermiddagen. Det avtal som har skrivits löper till sommaren 2016.

I första skedet kommer Rasmus Elm att jobba vidare på att komma tillrätta med de magbesvär han haft, men ambitionen är ändå att han börjar spela i allsvenskan under 2015.

– Jag är glad att vara tillbaka i Kalmar FF. Givetvis hade jag velat återvända under lite andra omständigheter, men jag ser detta som en bra möjlighet att ta mig tillbaka till min rätta nivå i en förening och miljö som jag trivs i. Först och främst är mitt fokus på att bli helt frisk och bygga upp mig igen i lugn och ro, säger Rasmus Elm själv i ett pressmeddelande.

Och även klubben är nöjd med avtalet.

– Det känns fantastiskt bra för Kalmar FF att Rasmus väljer att komma hem till vår verksamhet för att göra en omstart på fotbollskarriären. Rasmus känner föreningen väl och det är ett fint kvitto för Kalmar FF att han väljer att köra igång hos oss. Alla i föreningen önskar Rasmus välkommen tillbaka, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam.

Rasmus kom från Emmaboda IS till Kalmar FF som 17-åring 2005 och var med och vann Svenska Cupen 2007 och allsvenskan 2008, innan han gick till AZ Alkmaar sommaren 2009.

Senast kommer han från den ryska klubben PFC CSKA Moskva.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".