Vinterväglag. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Halkan orsakade flera olyckor

Två skadades i krock på Lindsdalsvägen i Kalmar
1:14 min

Halkan ställde till med problem för flera trafikanter i Kalmar län på tisdagskvällen och natten. Bland annat krockade två personbilar, en annan bil voltade och en lastbil gled av E22:an och hamnade i diket.

Det har varit riktigt halt på sina håll i länet i natt, vilket har orsakat flera problem för de som varit ute i trafiken.

Två personer, en man och en kvinna, skadades i en olycka på Lindsdalsvägen i Kalmar vid klockan halv nio på kvällen och fick föras till sjukhus. De hade krockat, efter att den ena fått sladd i snön och kommit över på fel sida vägen. Den ena bilen körde sedan ner i diket och vidare in i ett träd.

Senare på natten voltade en bil och landade i ett kärr vid sidan om vägen på länsväg 612 i höjd med sjön Sinnern i Högsby kommun. De två personerna som satt i hade tur och klarade sig utan skador.

En lastbil gled också av E22:an på tisdagskvällen och hamnade i diket några kilometer norr om Mönsterås. Det var inte någon som skadade sig där heller, men lastbilen står kvar eftersom man inte lyckades bärga den under natten. Ett nytt försök ska göras på onsdagen, vilket kan komma att påverka trafiken.

Flera singelolyckor har också inträffat på andra håll i länet, där bilister inte fått fäste på vägbanan, och polisen uppmanar nu till att vara extra försiktig i trafiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".