Unga politiker på Youngsters scen. Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio
1 av 2
Arkivfoto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio
Ung publik. Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio
2 av 2
Arkivfoto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio

Youngster riskerar att inte bli av

Föreslår att eventet flyttas runt
1:12 min

Youngster, ungdomarnas eget "Almedalen" i Borgholm, riskerar att inte bli av i år. Det säger Liberala ungdomsförbundets distriktsordförande i Kalmar, Torbjörn S. Brandhill till P4 Kalmar.

Förra året var första gången som Youngster arrangerades i Borgholm – men det lockade ingen stor publik.

Nu saknas en projektledare – istället har ansvaret lagts ut på alla ungdomsförbund gemensamt, men det arbetet har inte fungerat enligt Torbjörn S. Brandhill.

– Dels var det ett turbulent val och även turbulent inom partierna, så jag förstår om man inte har haft tid, säger han till P4 Kalmar.

– Arbetsgruppen borde ha pushat på ändå.

LUF föreslår flera förändringar för att rädda Youngster.

– Antingen ändrar man till en annan plats, eller gör eventet kringresande så att det flyttas runt till platser där man redan vet att det finns ungdomar.

Men finns det inte ungdomar i Borgholm?

– Jo, men marknadsföringen gick bevisligen inte så bra förra året. Det var dubbla känslor. Att folk inte dök upp 2014 var en besvikelse, men att man rodde i land ett så stort projekt var man väldigt nöjda med.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".