John-Erik Svensson från Ölandsidrotten och Calle Nilsson från Högby IF.
Erik Svensson från Ölandsidrotten och Calle Nilsson från Högby IF. Foto: Nasim Rahsepar/Sveriges radio

De startar nytt lopp på Öland

Midnattsloppet, Hultsfreds Marathon, Ironman, Kalmarmilen.. och nu Öland Ultra.
6:36 min

Det nya löparloppet arrangeras i sommar av Calle Nilsson, från Högby IF och John-Erik Svensson, från Ölandsidrotten i ett försök att öka idrottsturismen på Öland.

Öland Ultra blir en stafett på fyra dagar och uppemot 30 mil, med start i norr vid fyren Långe Erik. Arrangörerna räknar med uppemot 500 deltagare när loppet hålls för första gången i slutet av augusti, den 27-30.

– Tittar vi bara på loppen här i regionen, i Kalmar och på Öland, ökar deltagandet år för år. Människor vill ut och röra på sig, man vill få nya upplevelser, man vill testa gränser, säger John-Erik Svensson, från Ölandsidrotten.  

– Ser vi sen på turismen, man vill inte ligga still på ett ställe hela tiden, man vill röra på sig och få nya synintryck.

Och där kommer alltså Öland Ultra in, menar arrangörerna. Öland har mycket att bjuda på och vackra vyer och därför ska det locka fler turister, bland annat. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".