Kalmar FF möter IFK berga i årets första träningsmatch.
Kalmar FF tog en komfortabel seger i årets första träningsmatch mot IFK Berga. Foto: Mattias Nilsson/SR

Kalmar FF säsongsöppnade mot IFK Berga

Peter Swärdh och Lukas Hägg Johansson om premiären mot IFK Berga
2:15 min

Kalmar FF med nye tränaren Peter Swärdh i spetsen spelade idag årets första träningsmatch på gasten ute vid Guldfågeln arena. IFK Berga stod för motståndet i en match som egentligen bara handlade om ett lag.

Nye tränaren Peter Swärdh sa inför matchen till Kalmar FF:s hemsida att det skulle bli skönt att komma igång och att det var viktigt att man visade att man tog initiativ och förde matchen - något som Kalmar gjorde i 90 minuter. Särskilt nöjd var Peter med första halvtimmen som såg bra ut. 

Allt eftersom slogs takten på spelet av på ett svårspelat gasten med starka och iskalla vindar. Det var dock alltjämt KFF som höll i taktpinnen och bestämde tempo.

1-0 kom i första halvlek genom Papa diouf. I andra halvlek var det Gutu som ökade på till 2-0. 

Vinsten till trots - Peter Swärdh var efter matchen inte helt nöjd.

– Andra halvlek var inte speciellt bra. Vi slarvar för mycket kring deras straffområde, säger kalmartränaren. 

Det fanns dock ljusglimtar. Papa diouf stod för ett mål och en pigg insats då han ständigt ville ha boll, utmanade sin spelare och var alltid farlig med sina finter. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".