Cårhuset. Foto: Magnus Krusell/Sveriges Radio
Kalle Kronberg och Victor Lagercrantz. Foto: Magnus Krusell/Sveriges Radio

Nu öppnar Cårhuset i Kalmar igen

Smygpremiär med lägre ljudvolym
3:18 min

I morgon gör Cårhuset i Kalmar ett nytt försök att öppna en mötesplats för studenterna i stan. Ljudnivåerna har varit knepiga att lösa, men nu tror Linnéstudenterna att det ska fungera bra.

Efter många om och men ska studenterna på Linnéuniversitetet i Kalmar nu får ett nytt kårhus. Sedan studenterna lämnade lokalerna i det gamla posthuset i Kalmar för fem år sedan, har man saknat en gemensam lokal för festligheter.

Nu är allt klart för nypremiär i morgon.

På Larmgatan 42 i centrala Kalmar låg en gång i tiden en biograf. Sedan blev det bingolokal och därefter nattklubb. Det slutade med att ägarna fick klappa igen.

I huset finns också bostäder och det gick inte att anpassa ljudnivåerna från nattklubben på ett sätt som de boende kunde stå ut med.

Just den faktorn har varit knepig även för studentkåren på Linnéuniversitetet att hitta en lösning på. I

– Det är en smygpremiär just för att ljudnivån ska fungera för grannarna. Vi börjar med en smygpremiär, en pubkväll uppe på hyllan, där vi inte brassar på ljudnivåerna fullt ut, berättar Victor Lagercrantz som är kårhusordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".