Biggest Loser har gjort Jonas lycklig

6:40 min

I säsongsöppningen av Biggest Loser bröt Jonas Brodd Rolfsson i Emmaboda ihop efter att han på målsnöret förlorat första tävlingen. Han berättade att förlusten spädde på känslan av att hans liv varit ett misslyckande. Men nu har det vänt berättar han för P4 Kalmar.

"Jag ser hela mitt liv som ett misslyckande. Jag har ju kommit hit för att sluta misslyckas, sedan först tävlingen vi har så misslyckas jag igen. Det känns riktigt förnedrande".

Varför blev det så känslosamt i programmet?

– Det bara bubblade över. Det var första tävlingen, man ville göra en stor förändring och var laddad till 110 procent. Man höll på att smälla av innan startskottet. Att vara så nära men ändå så långt ifrån, det tog väldigt, väldigt, hårt, berättar han för P4 Kalmar.

Har din inställning om att ditt liv varit ett misslyckande ändrats?

– Definitivt. Förändringen, både fysiskt och psykiskt, har varit väldigt stor för mig. Jag är ju så jävla glad att jag gjort det här och har haft så bra människor runtomkring som hjälpt en!

Varifrån kommer den styrka som du visar att du har?

– Den trodde inte jag att jag besatt överhuvudtaget. Man fick lära sig väldigt fort att vill du göra en förändring så måste du gräva djupt i dig själv och hitta dig själv. Det är där förändringen ligger.

Vad mer än en viktnedgång har programmet gett dig?

– En självbild som man kan prata om har jag ju fått, alltså lite självförtroende. Man är mycket mer positiv i inställningen till sig själv, har en helt annan insikt i livet och känner sig mycket, mycket, gladare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista