Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio.
Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio.

Tyst protest från hockeysupportrar

När IK Oskarshamn möter Västerås i hockeyallsvenskan på fredag kommer det att vara knäpp tyst från supporterläktaren i början av andra perioden. Det är en protest mot hockeyförbundets nya regler om att få spela i hockeyligan.

Det är nämligen supportrarnas sätt att manifestera mot hockeyförbundets nya regler för att få spela i den allra högsta serien, hockeyligan. De nya reglerna som blev kända i veckan gör det omöjligt för allsvenska lag med mindre arenor att kunna få spela i hockeyligan.

Blue Front Support deltar i aktionen med andra supporterförenigar. Den ska märkas under de fem första minuterna i andra perioden och supportrarna hoppas att även övrig publik ställer upp i den tysta protesten.

– Vi anser att vilka lag som skall tillhöra landets högsta liga skall avgöras på sportsliga grunder. Avtalet mellan SHL och Ishockeyförbundet motsäger sig detta och dödar den dröm som finns hos de mindre föreningarna, som t ex IK Oskarshamn, skriver Blue Front på hemsidan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".