Mörebyggen varslar byggpersonalen om uppsägning

Vd:n Jimmy Samuelsson: Kom inte som en chock för de anställda
3:14 min

26 anställda på Mörebyggen i Torsås varslades om uppsägning på onsdagen. Orsaken är att företaget avvecklar byggverksamheten.

Beskedet ska inte ha kommit som en chock för de anställda. Enligt nuvarande vd:n Jimmy Samuelsson så har man vetat om att det här skulle hända.

Den förre vd:n Staffan Axelsson avled nämligen under 2014 på grund av sjukdom, och efter det fick hans efterträdare i uppdrag att avveckla byggverksamheten.

– Mörebyggen är Staffan Axelsson med ett otroligt kontaktnät och så vidare. Så mycket mer än så gick vi inte igenom om varför man väljer att avveckla, säger Jimmy Samuelsson till P4 Kalmar.

Nu väntar enskilda samtal med de som varslats om uppsägning, med start på fredagen. En del kommer att gå i pension, och när det gäller de andra så är Jimmy Samuelsson hoppfull till att jobbsituationen löser sig:

– Jag är övertygad om att de allra flesta kommer få ett nytt jobb. det räcker att skriva i sitt CV att man har jobbat på Mörebyggen så har man många plus.

De anställda som blir kvar på företaget jobbar inte inom byggverksamheten, utan med hyresfastigheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".