Chatrine Pålsson Ahlgren. Foto: Leif Johansson/Sveriges Radio
Chatrine Pålsson Ahlgren. Foto: Leif Johansson/Sveriges Radio

Pålsson Ahlgren ska leda jakten på ny partiledare i KD

Lyssna: Det karakteriserar en bra partiledare, enligt Chatrine Pålsson Ahlgren
1:32 min

I går kom beskedet att deras partiordförande Göran Hägglund slutar. Nu börjar arbetet med att hitta en ny partiledare. Den som leder processen är Chatrine Pålsson Ahlgren från Mönsterås.

– Jag kommer kalla till mig valberedningen bästa vecka och sedan kommer distrikt och lokalavdelningar få möjlighet att nominera, säger hon till P4 Kalmar.

Chatrine Pålsson Ahlgren har lång erfarenhet från politiken, bland annat som riksdagsledamot. Hon kan nu få stort inflytande över vem som blir KD:s nya ordförande, även om hon säger själv att det är medlemmarna som avgör.

Det är inte många år sedan Göran Hägglund utmanades på posten och det blev en rätt konfliktfylld kamp mellan olika viljor i partiet. Om det kan bli så nu är för tidigt att säga.

– Jag vet inte det, det vet man aldrig. Vi vill att alla ska nominera den de vill ha, men vi har högt i tak och där ska alla säga vad de tycker.

Vad tycker du är karakteriserande för en bra partiledare?

– Vi ska diskutera det, men det måste ju vara någon som står med båda fötterna på jorden och har en gedigen kristdemokratisk grundsyn, säger Chatrine Pålsson Ahlgren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".