Tre rånare slog till i Kristdala

Butikschefen: Man blir påverkad psykiskt av en sådan här händelse
1:23 min

En Coop-butik i Kristdala i Oskarshamns kommun rånades på torsdagskvällen av tre gärningsmän.

Polisen fick larm om rånet strax efter klockan 19.30 på torsdagskvällen.

– Det var tre gärningsmän och en av dem hade ett pistolliknande vapen, säger Catarina Brandt, vakthavande befäl på polisen i Kalmar och Kronoberg när P4 Kalmar pratar med henne senare på kvällen.

Signalementet på rånarna är vagt, och än så länge har ingen gripits, men polisens utredningsansvarig Anders Pernius menar att man kommit en bit på vägen:

– Framsteg har gjorts, och det finns vittnen som har sett saker. Dessutom så hoppas vi på fler nu, säger han.

Niclas Johansson är driftschef på Konsumentföreningen i Oskarshamn och har träffat personalen på Coopbutiken i Kristdala för att höra hur de känner sig - inte minst kassörskan som arbetade ensam när det väpnade rånet inträffade.

– Hon är ju skärrad av hela händelsen, och det vore konstigt annars. Det var inget fysiskt våld, men det är klart att samtliga blir ju påverkad psykiskt av en sådan här händelse. Det är ju ens arbetsplats, säger Niclas Johansson.

Han berättar att man sätter in extra resurser i butiken ett tag framöver, för att ingen ska behöva jobba ensam. Sedan kommer man också att se över sina rutiner för att personalen ska kunna känna sig trygg även i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".