Pierre Gustavsson i Västerviks IK. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio

Västervik har fortsatt svårt mot Skövde

Mattias Karlin "Vi gör inte en jättebra match"
4:46 min

Västervik har svårt mot Skövde då de endast tagit en poäng mot laget i Allettan. Under lördagen förlorade Västervik med 3-4 efter avgörande på straffar och tränare Mattias Karlin tycker det är irriterande då han anser att Västervik är ett bättre hockeylag. 

Till dagens match mellan Västervik och Skövde var det gratis inträde till matchen vilket lockade mer publik. 1533 personer stöttade hemmalaget som förlorade efter avgörande på straffar.

Västervik tog ledningen i den första perioden men gästerna var snabba med att kvittera. Samma sak hände i den andra perioden, Västervik tar ledningen igen men Skövde kvitterar inte långt efter. I den sista perioden var det Skövde som tog över ledningen till 2-3 och Västervik kvitterar med fyra minuter kvar på matchen. I förlängnignen satte inget av lagen pucken i kassen så avgörandet fick komma på straffar. Västerviks tränare Mattias Karlin var inte nöjd med insatsen mot Skövde: 

"Jag tycker vi är ett bättre hockeylag, tyvärr har vi gjort två dåliga matcher mot dom och därav har vi bara tagit en poäng, vilket är irriterande"

Trots förlusten ligger Västervik bra med i toppen på en andraplats och kan bli ett av lagen som får kvala upp till Hockeyallsvenskan. 

Matchens lirare, Västerviks IK: Pierre Gustavsson 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".