Ett collage med en bild på en vit kista och en bild på Yara Alnajjar. Foto: Andrea Jilder/Sveriges Radio
Domen kom alldeles nyss. Foto: Andrea Jilder/Sveriges Radio

Mordet på Yara - livstids fängelse för kvinnan

Det blev livstids fängelse för kvinnan och sex års fängelse för mannen för mordet på åttaåriga Yara Alnajjar.

Blekinge tingsrätt dömer den åtalade kvinnan för mord på Yara till fängelse på livstid. Den åtalade mannen döms för synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död till fängelse i sex år.

Tingsrätten har kommit fram till att "det är bevisat att det är kvinnan som med likgiltighetsuppsåt har dödat Yara. Tingsrätten finner att kvinnan har utövat ett besinningslöst våld mot flickan med hjälp av en brödkavel samt att misshandeln pågått under minst tio minuter. Kvinnan måste ha förstått att ett sådant våld innebar en allvarlig risk för flickans liv", skriver de i ett pressmeddelande.

Tingsrätten har inte funnit det utrett att mannen har haft uppsåt att beröva flickan livet. Gärningen är att rubricera som synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död. 

Paret ska även betala skadestånd till Yaras föräldrar på 75000 kronor till var och en av dem.

Mer om den döda åttaåringen

På Valborgsmässoafton larmades polisen till en lägenhet i Karlskrona där de möttes av en svårt skadad flicka. När hon förts till Blekingesjukhuset kunde man konstatera att hon var död.

Här hittar du all vår rapportering om den döda åttaåringen

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".