p4-bedragaren

Bluffaren "Kristian" var med i Karlavagnen - som sig själv

"Mitt liv är så tråkigt att jag måste hitta på"
8:36 min

Bluffaren "Kristian" har i flera års tid vid flera tillfällen medverkat i Karlavagnen under olika alias. I onsdagens program berättade han om sina egna hemligheter.  

– Det får inte vara en för tokig historia för då kommer man inte förbi slussen, säger Kristian.

Vad var det som gjorde att du bestämde dig för att bluffa?

– Jag satt på en buss och hörde programmet. Vanliga människor som får prata i radio, det måste jag vara med i. Men vad skulle jag prata om? Jag har ingenting som jag brinner för, så jag fick hitta på. Mitt liv är så tråkigt att jag måste hitta på.

Hur många gånger har du varit med?

– Tio femton gånger tror jag.

Har du någon särskild favoritdialekt?

– Jag tycker gubbarna är väldigt roliga, men nu kan jag inte göra dem längre för nu sitter ni på helspänn. Jag försökte ringa in igår och då satt slussen på helspänn och ställde många kontrollfrågor.

Det kommer bli tuffare nu "Kristian".

– Det blir tuffare, men då blir det ännu mer utmaning. Det kommer bli ännu roligare om jag kommer med, säger "Kristian".

Många har skrattat åt Kristians tilltag men det finns även kritiker. På Karlavagnens facebooksida skriver Johan "I framtiden kan jag aldrig vara säker på om ni pratar med en äkta person eller en skådis som lurar er till Blåkulla och det tar bort mycket av glädjen med ert program."

– Det är en väldigt sofistikerad hobby han haft, säger Karlavagnens redaktör Ylva Lindvall. Hon förstår att lyssnare kan bli upprörda eftersom många lyssnare har haft de upplevelser som han skojar om, även om han skojar trovärdigt.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".