Kjell Enhager. Foto: enhager.com
Kjell Enhager. Foto: enhager.com

Känd mental coach: Vänta inte på andra – agera själv

Lyssna på intervjun med Kjell Enhager
11 min

Skillnaden som gör skillnaden – är du! Det menar Kjell Enhager, världsberömd mental coach och föreläsare. Hans föreläsning om att våga stanna upp, att vara nära och att vara människa lockar storpublik. 

– Kan jag göra något, kan jag göra en skillnad, då kan alla göra det, säger Kjell Enhager.

Att våga agera och att inte vänta på att andra ska göra allt, är ett av huvudbudskapen när han jobbar som coach åt kända idrottare och företagsledare.

Mest känd är Kjell Enhager för sitt samarbete med golfstjärnorna Annika Sörenstam och Nick Faldo, som båda på sin tid blev bäst i världen.

Alla som vill nå dit, eller överhuvudtaget bli framgångsrika inom något område, behöver lära sig att inte döma sig själva och att inte fokusera på det negativa. Så blir det lätt när man kräver framgång av sig själv:

– Den fällan faller väldigt många i. Mental styrka är att kunna kontrollera sina tankar och att fokusera på det positiva, säger Kjell Enhager.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".