Rallyföraren Joachim Carlström framför ett gäng dubbade bildäck.
Rallyföraren Joachim Carlström framför ett gäng dubbade bildäck. Foto: Janne Rindstig/Sveriges Radio

Fjärdeplats i premiären för Joachim Carlström

Årets första deltävling i Rally-SM blev ett riktigt vinterrally med gott om snö och avåkningar. Jocke Carlström från Kalmar slutade fyra.

– Det var gott om snö och stundtals knepigt underlag men vi är nöja med fjärdeplatsen säger Carlström på väg med rallybilen på släpet.

Rallyt avgjordes under fem specialsträckor runt Sandviken på lördagen.

Med mycket snö på vägarna blev det moddigt när temperaturen låg nära noll grader och flera ekipage åkte av eller fastnade i snövallarna.

Joachim Carlström och kartläsare Jörgen Norman höll sig kring tredje eller fjärde plats i klassen. På näst sista specialsträclan blev det tvärstopp när en bil framför stod tvärs över vägen och gjorde det omöjligt att komma förbi.

– Det stod nog 25 bilar i kö bakom den som åkt av sa Joachim Carlström.

De som stod längst bak i kön behövde inte vänta så länge och fick flera minuter bättre tid är bilarna längst fram. Det gjorde att resultatlistan gjordes om rejält och en protest lämnades in.

Långt senare gick protesten igenom och alla bilar fick samma tid på sträckan. 

Efter en tuff kamp på SS6 slutade Carlström / Norman fyra i klassen och fick med sig 9 SM-poäng inför nästa deltävling i Östersund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".