Interiör i en buss. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Hundratals vill ha stadsbuss till Trekanten

Initiativtagaren Nina Karlsson: Jag sitter och väntar på buss i timmar
1:26 min

Den namninsamling som vill driva frågan om en stadsbuss till Trekanten utanför Kalmar är nu uppe i nästan 300 namnunderskrifter.

Initiativtagaren Nina Karlsson vill ha en buss från Kalmar central till Trekanten och omvänt varje halvtimme – och tänker lämna över namninsamlingen till landstingets politiker, Kalmar kommun och KLT.

– Jag tycker att det bör finnas stadsbuss eftersom Trekanten är en del av Kalmar kommun och för att det nästan är omöjligt att åka buss till och från Trekanten, säger hon till P4 Kalmar.

– Jag sitter och väntar i en och en halv timme för att få börja jobba, en gång i veckan. Hade jag inte haft schyssta kollegor som lät mig ändra min arbetstid, så hade jag suttit varje fredagseftermiddag och väntat på att få åka hem i två timmar. 

Det finns ju många platser på landsbygden dit det sällan går bussar. Varför skulle just Trekanten bli en del av stadsbussnätet?

– För det första ligger Trekanten väldigt bra till och det är lätt att köra till och från Trekanten på en halvtimme. För det andra växer Trekanten – det är klart att de som bor där ska ha buss. Lindsdal har buss. Smedby har buss. Varför ska inte Trekanten ha det?

Namninsamlingen ligger ute på nätet i en vecka till, därefter kommer namnen att lämnas över till politikerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".