Ännu en sprängning i Mönsterås

En högljudd smäll fick flera personer i Mönsterås att ringa in till polisen på söndagskvällen. När polisen kom till platsen hade fönster i en industribyggnad krossats. 

Strax efter klockan 19 på söndagkvällen hördes en hög smäll i centrala Mönsterås. Flera personer ringde in till polisen och även en patrull hörde detonationen.

– Snart kunde polisen hitta en industribyggnad på Hamngatan där det tydligt syns att det skett en detonation från utsidan av byggnaden, säger Nils Norling, informatör på polisen i Kalmar.

Det har varit flera sprängningar i Mönsterås den senaste tiden. Polisen utreder dem som separata händelser men kommer titta efter samband, och är mycket intresserade av tips.

– Det kan vara personer som kommit till eller lämnat området kring 19-tiden ikväll. Varje liten detalj kan vara viktig för oss, det går bra att komma fram till patrullen eller ringa 114 14, säger Nils Norling.

Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning av platsen under måndagen.

P4 Kalmar
p4kalmar@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".