Håkan Brynielsson. Foto: Anna Rydén/Sveriges Radio.
Håkan Brynielsson. Foto: Anna Rydén/Sveriges Radio.

Kärlek orsakar turbulens på högsta nivå i Regionförbundet

Chefens nya kärlek får lämna sina uppgifter
1:14 min

Uppdraget som biträdande regiondirektör har dragits in sen det blivit känt att regiondirektören har en relation med henne. Regionförbundets ordförande Ulf Nilsson (S) ser det som att man följt gängse praktis när jävssituationen blev känd.

– Det har alla inblandade parter insett att det är en ohållbar situation, säger Ulf Nilsson (S).

När Ulf Nilsson nyligen informerades om att regiondirektören hade ett förhållande med sin biträdande lyfte man till att börja med bort löneansvaret för personalen från honom till en annan i staben. Sedan togs även själva uppdraget som biträdande regiondirektör bort; det behövdes helt enkelt inte längre nu när regiondirektör Håkan Brynielsson avlastats på arbetsuppgifter.

Funktionen som biträdande regiondirektör var heller ingen ny tjänst utan bara en fråga om att en av medarbetarna fått ett vidgat uppdrag av Håkan Brynielsson, något Ulf Nilsson då, i höstas, när det gjordes, inte hade några synpunkter på.

– Håkan ville göra en organisationsförändring och i det läget hade jag inga synpunkter på det.

Nu har styrelsen för Regionförbundet alltså beslutat avskaffa uppdraget som biträdande regiondirektör medan Brynielsson har kvar styrelsens förtroende som regiondirektör.

Den tidigare biträdande regiondirektören arbetar också kvar på regionförbundet men bara med de arbetsuppgifter hon hade innan hon befodrades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".