Länssjukhuset i Kalmar
Arkivfoto: Alexander Jungå/Sveriges Radio

Stavfel i jobbannons roar i sociala medier

"Det mest sannolika är ju att någon gjort ett eller flera misstag"
2:49 min

I sociala medier har en jobbannons från landstinget i Kalmar delats flitigt. Anledningen är att den är full av stavfel. Det är oklart om någon medvetet har gått in och saboterat annonsen.

Efter att P4 Kalmar på tisdagsmorgonen ringt och berättat för Länssjukhuset i Kalmar om stavfelen i deras annons i Dagens Medicin så har de nu ändrat i annonsen.

Länssjukhuset i Kalmar erbjuder spännande nyckelpositioner som verksmahetschef vid två av våra kliniker. 
Länsskukhuset i Kalmar har ett 20-tal olika specialiteter. 358 vårdplatser och 2 200 anställda. Vi har lyckosamt divit aretet med god vård och gott bemötande. Nationellt är vårt kvlitetsarbete uppmärksammat vilket visar sig med tiopplaceringar i olika mätningar.

– Vi har ägnat morgonen åt att ta reda på varför det har blivit på det här sättet. Jag vet inte mer än att vi hade ett annonsunderlag som gick iväg för några dagar sedan, där fanns inte ett stavfel. Sedan har någonting blivit helt fel på vägen. Antingen på landstinget eller på Dagens Medicin, säger sjukhuschefen Johan Rosenqvist.

Tror du att någon skrivit fel medvetet?

– Nej jag har svårt att tro det. Men någonting har ju i varje fall gått fel.

Är detta inte bara riktigt lyckad PR från er sida?

– Det vore ju roligt om det kan bli så, men jag hade nog allra helst sett att annonsen hade blivit som det var tänkt redan från början.

Vad gör ni för att detta inte ska hända igen?

– Vi får väl kolla var felet legat, men det mest sannolika är ju att någon gjort ett eller flera misstag och den personen har nog redan lärt sig av det tror jag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".