Håkan Brynielsson. Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio.
1 av 2
Håkan Brynielsson. Foto: Tobias Sandblad/Sveriges Radio.
Regionförbundet. Foto: Simon Leijnse/SR
2 av 2
Foto: Simon Leijnse/SR

Efter kärleksturbulensen på Regionförbundet - båda jobbar kvar

Håkan Brynielsson, regiondirektör: Jag blir inte hennes chef
8:56 min

Håkan Brynielsson, direktör på Regionförbundet, kommenterar nu den uppkomna jävsituationen på förbundet där det kommit fram att han har en relation med den nytillträdde biträdande regiondirektören.

Hör Håkan Brynielssons syn på saken genom att klicka på ljudet i artikeln!

En ny tjänst som biträdande regiondirektör på Regionförbundet försvinner.

Orsaken är att Håkan Brynielsson, som är regiondirektör, har ett förhållande med den som blev biträndande regiondirektör - nämligen Charlotte Gustavsson Alidzanovic.

På tisdagseftermiddagen kommenterade Håkan Brynielsson den här jävssituationen och sa då att de båda blev ett par först efter att hon fått tjänsten:

– Frågan om hennes funktion eller befattning, det här är ingen ny tjänst är viktigt att poängtera, var något som jag kom överens om med min dåvarande orförande Lars Blomberg och min nuvarande ordförande Ulf Nilsson den 5 september, och det var långt innan vi hade en relation, säger han till P4 Kalmar.

Som regiondirektör är det Håkan Brynielsson som har haft ansvar för att sätta lön till sin biträdande regiondirektör - och tillika partner. Där blev det knepigt, så nyligen gick han till Regionförbundets ordförande Ulf Nilsson och berättade hur det låg till.

Lösningen har blivit att Håkan Brynielsson behåller sitt jobb, precis som det ser ut i dag, men att han blir av med löneansvaret.

Charlotte Gustavsson Alidzanovic blir däremot av med titeln som hon fick i höstas, men några andra konsekvenser blir det inte för henne. Hon kommer att jobba vidare med samma saker som tidigare säger Håkan Brynielsson:

– Hon har ju, i grunden, ansvarat för de primärkommunala frågorna - det är ingen skillnad. Det som har diskuterats, det var precis som Ulf Nilsson sa tidigare i dag, är själva titeln - alltså biträndande regiondirektör. Men grunden i hennes tjänst kommer hon ha kvar fortfarande. 

Hör mer om Håkan Brynielssons syn på saken genom att klicka på ljudet!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".