landstingsstyrelsens ordförande Anders Henriksson
landstingsstyrelsens ordförande Anders Henriksson. Foto: Tobias Sandblad/Sveriges radio

Så här säger landstingsstyrelsens ordförande om budgeten

Hör P4 Kalmars intervju med Anders Henriksson
7:21 min

När landstingsstyrelsen skulle anta årets verksamhetsplaner upptäckte Alliansen att både sjukhusen och KLT redan slagit fast att man kommer att gå back med 58 miljoner. P4 Kalmar har träffat  landstingsstyrelsens ordförande Anders Henriksson.

Frågan om sjukhusen har tillräckligt med pengar för att bedriva sin verksamhet i länet - eller om budgetarna är orealistiska har väckts till liv.

Alliansens ledamöter ifrågasatte en efter en hur landstingsledningen kan acceptera att sjukvårdsförvaltningen, där sjukhusen ingår, redan nu slår fast att det mål de jobbar mot i år är att gå 58 miljoner back.

Det ärligaste vore nu antingen vore att politikerna sköt till dem extra pengar som behövs så man fick en realistisk budget - eller i klartext säger att sjukhusen måste spara ytterligare 58 miljoner menar man.

Men landstingsstyrelsens ordförande Anders Henriksson väljer varken det ena eller andra alternativet utan svarar så här när P4 Kalmar ställer frågor efter mötet.

Klicka på ljuspelaren för att höra hela intervjun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".