Ribbträff. Foto Scanpix.
Foto: Scanpix
Jönköping

Domarbasen Bosse Karlsson inte förvånad

Bosse Karlsson: Det är ledsamt
7:30 min

Fyra personer från Småland har anhållits av polisen och delgivits misstanke om matchfixning. Domarbasen Bosse Karlsson med rötter i Målilla är inte förvånad.

Under tisdagen greps fyra personer från Småland misstänkta för att ha varit inblandade i uppgjorda matcher. En femte man, från Skåne, misstänks också för inblandning men är inte frihetsberövad.

En av de gripna har tidigare representerat en fotbollsförening i Jönköpings kommun. Personen är gripen för grovt bedrägeri och grovt tagande av muta.

– Det misstänkta brottet har ägt rum i Jönköpingsområdet under 2014. Det rör sig om misstänkt matchfixning, så mycket kan jag säga, sa Johan Lindmark, åklagare på riksenheten mot korruption, tidigare under dagen.

Två av de andra som har gripits är fotbollsdomare. Den ene kommer från Nybro och är misstänkt för grovt tagande av muta. Den andra domaren kommer från Växjö och misstänks för grovt givande av muta.

Ordföranden i Smålands Fotbollförbund, Håkan Danielsson, är bedrövad över det inträffade.

– Man blir förtvivlad av att vi har fått in det här i vår verksamhet och att det finns på så olika plan. Man är inte säker på vad som händer härnäst heller, säger han till P4 Jönköping.

Danielsson menar att man på förbundet kommer att börja arbeta på ett annorlunda sätt i framtiden för att informera föreningarna om matchfixning. Samtidigt känner man att det är skönt att det här avslöjandet har gjorts.

– Det är skönt att polisen har agerat. Vi får nu avvakta och se vad de kommer fram till, och när vi vet så kan vi fundera på vad vi kan göra åt det.

Nu uppmanar Danielsson att människor ska höra av sig så fort man fattar misstanke om att en match är uppgjord.

– Jag hoppas att om någon hör, ser eller misstänker något åt matchfixinghållet så hoppas jag att de hör av sig.

Hör Smålands Fotbollförbunds Håkan Danielsson i ljudklippet nedan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".