Skylt: Kustpilen, Öresundståg. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

KLT: "Infrastrukturen håller inte"

Strömavbrottet berodde på dålig standard på tågbanorna, enligt KLT
0:28 min

Ett godståg med tekniska problem ställde till det för tågtrafiken mellan Kalmar och Emmaboda mitt i morgonrusningen. Totalt blev ett tiotal tåg inställa. Karl Johan Bodell, VD på KLT, säger att det ofta blir problem för att tågbanans standard är för dålig.

Torsdagmorgonens tågstrul berodde på ett godståg med tekniska problem. Det ställde till det för tågtrafiken mellan Kalmar och Emmaboda mitt i värsta rusningen på morgonen. Dessutom blev batterierna på ett krösatåg urladdade utanför Smedby och blev stående.

Totalt blev ett tiotal tåg inställa på morgonen och förmiddagen.

–  Det är jättedålig standard på infrastrukturen. Det här strömavbrottet beror på i grunden infrastrukturen som inte håller, säger Karl Johan Bodell, VD på KLT.

Infrastrukturen är Trafikverkets ansvar och enligt säger Karl Johan Bodell krävs det en hel del pengar för att få upp standarden på tågbanorna, så att man ska kunna fortsätta köra tågtrafik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".