Receptionist med handen på telefonen. Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Receptionist med handen på telefonen. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Bredbandsbolagets kunder får vänta i en och en halv timme

Försökte planera för flytten - men underskattade trycket
1:10 min

Just nu kan Bredbandsbolagets kunder få vänta i en och en halv timme innan de når fram till supporten via telefon. Det här beror på att 350 000 Tele 2-kunder har köpts upp av Bredbandsbolaget, och många har frågor.

Enligt företaget försökte de planera för ett ökat tryck på kundtjänsten redan innan kunderna flyttades över, men underskattade behovet.

– Vi ber om ursäkt till de som får vänta så länge. Vi vill samtidigt hänvisa till den information som vi skickat ut som brev till kunderna och den information som finns på bredbandsbolaget.se/byte, säger Aron Samuelsson som är presschef på Bredbandsbolaget.

Sju av tio frågor kan få svar om man läser de papper som skickats ut eller läser på Bredbandsbolagets sajt, enligt företaget.

På Bredbandsbolagets Facebooksida är många människor upprörda över kötiderna och att de flyttats över från Tele 2 till ett nytt företag.

Enligt P4 Kalmars lyssnare har kön till supporten varit över en timme i minst en veckas tid. En lyssnare väntade en timme och 29 minuter på att få hjälp. När P4 Kalmar ringer supporten möts vi av en automatisk röst som säger att kötiden beräknas vara över en timme.

Just nu rekryterar Bredbandsbolaget nya medarbetare till kundtjänsten, berättar Aron Samuelsson:

– Vi söker med ljus och lykta efter så många kompetenta kundservicemedarbetare som det bara går. Vi har löpande nya medarbetare under utbildning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".