Tre bränder i natt -två till sjukhus

Under natten har det brunnit på tre platser i länet, dels i en lägenhet i Västervik och dels på två platser i Söderåkra. I Västervik vårdas en man och kvinna på sjukhus efter branden i en lägenhet på Markörgatan.

Det började brinna i en soffa där en kvinna satt. En besökande man lyckades till slut släcka branden. Kvinnan ska ha fått vissa brännskador och mannen rökskadades.

På lördagsmorgonen var det oklart hur branden hade startat, men det fanns misstanke om att kvinnan rökt och att en fimp antänt soffan.

-Kvinnan satt tydligen insvept i en filt när det började brinna i den. Men jag vet ännu inte omfattningen av hennes skador, sa polisens vakthavande befäl Catarina Brandt på lördagsmorgonen

I Söderåkra brann det på två platser, inom knappt en timme. Det handlade om bränder i soptunna och i en container. Räddningstjänsten fick larm om en liknande brand vid 21-tiden i torsdags. Man misstänker att bränderna är anlagda,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".